Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش تابناک اقتصادی، تاریخ اقتصاد ایران و جهان آینه ای است تمام نما از رویدادهای اقتصادی که در گذشته رخ داده است و بیانگر ریشه های تاریخی بسیاری از واقعیت های امروز ایران و جهان است. موضوع "اقتصاد ایران و جهان در گذر زمان" در این نوشتار به وقایع تاریخی بیست و نهمین روز بهمن ماه اختصاص دارد که به طور مستقیم و غیر مستقیم اقتصاد ایران و جهان را متاثر کرده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

29 بهمن 1290، دولت هاي روسيه و انگليس پرداخت وام فوري مورد نياز ايران را منوط كردند به پذيرش و رعايت قرارداد 1907 منعقده ميان روسيه و انگليس، بركناري چهره هاي ضدانگليسي و ضد روسي از مصادر امور، برقراري مقرري براي محمدعلي شاه و عفو عمومي طرفداران وي در داخل كشور.

29 بهمن 1301، قانون «استعمال البسه وطني» به تصويب مجلس شوراي ملي رسيد.

29 بهمن 1342، پیشنهاد خرید ۵۰ هزار تن سیمان از سوی عربستان به دولت ایران تسلیم شد.

29 بهمن 1353، محمدرضا پهلوي در زوريخ با وزير خارجه آمريكا ملاقات كرد و به وي اطمينان داد كه در صورت وقوع جنگ در خاورميانه ايران در هيچگونه تحريم نفتي بر ضد اسرائيل شركت نخواهد كرد و صادرات نفت را به طور عادي ادامه خواهد داد. وي گفت ايران هرگز در تحريم نفتي شركت نخواهد كرد

29 بهمن 1357، با انتشار بيانيه اي مشترك به امضاي سيدمحمد حسيني بهشتي، محمدجواد باهنر، سيدعلي خامنه اي، سيدعبدالكريم موسوي اردبيلي و اكبر هاشمي رفسنجاني، حزب جمهوري اسلامي در ايران تأسيس شد.

همچنین مذاکرات تاریخی امام خمینی (ره) با یاسر عرفات مهم ‌ترین خبری است که روزنامه اطلاعات در این روز، آن را با عکس در صفحه اول خود منتشر کرده است. در این صفحه همچنین جمله‌ ای از امام خمینی (ره) به چشم می ‌خورد که بعدها در بسیاری از مراسم ‌ها و بیلبوردها دیده می ‌شود "انقلاب ما انفجار نور بود".

29 بهمن 1374، چاه هاي نفتي نوروز با تلاش متخصصان داخلي بازسازي شد. اين حوزه نفتي با حملات آمريكا در جريان جنگ تحميلي آسيبي دیده بود، سكوي نوروز نيز كه بيش از نود درصد صدمه ديده بود، تعويض شد.

29 بهمن 1382، بر اثر انفجار واگن‌ هاي قطار باري در ايستگاه خيام نيشابور صدها نفر به طرز فجيعي جان باختند و تعدادي از روستاهاي اطراف بين 30 تا 100 درصد تخريب شدند. قطار حامل گوگرد، مواد سوختي نفتي، پنبه و كود شيميائي بود.

29 بهمن 1392، رهبر انقلاب اسلامی ایران، «سیاست ‌های کلی اقتصاد مقاومتی» را که بر اساس بند یکم از اصل یکصد‌و‌دهم قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران، پس از مشورت با مجمع تشخیص مصلحت نظام تعیین شده است، در این تاریخ ابلاغ نمود.

29 بهمن 1396، ۵۰۰ غول اقتصاد ایران معرفی شدند. مطابق اعلام سازمان مدیریت صنعتی، میزان فروش صد شرکت اول سال ۹۶ براساس اطلاعات مالی سال گذشته، ۵۴۹ هزار میلیارد تومان بوده که نسبت به کل فروش همین صد شرکت در سال قبل، ۱۷/۷ درصد رشد فروش را نشان می‌دهد. ۱۰ شرکت ابتدای فهرست، فروشی معادل ۱۸ برابر فروش ۱۰ شرکت انتهای فهرست دارند. ۱۵ شرکت بالای فهرست نیز ۴۹/۹ درصد جمع فروش صد شرکت را شکل می‌دهد که نشان‌دهنده درجه تمرکز در وضعیت شرکت‌های بزرگ ایران است. در این رتبه‌بندی، شرکت‌ها علاوه‌بر شاخص «میزان فروش»، براساس ۳۲ شاخص دیگر مقایسه می‌شوند.

29 بهمن 1397، همزمان با صعود بازار سهام آسیایی، طلا به سقف ۹ ماهه خود رسید. بهای هر اونس از فلز زرد از سطح مقاومتی ۱۳۲۶ دلاری صعود کرد.

منابع: موسسه مطالعات و پژوهش های سیاسی و روزنامه دنیای اقتصاد

منبع: تابناک

کلیدواژه: استیضاح ترامپ اسلام قلعه قیام مردم تبریز غلامرضا شریعتی گادوین منشا تاریخ اقتصاد اقتصاد ایران استیضاح ترامپ اسلام قلعه قیام مردم تبریز غلامرضا شریعتی گادوین منشا اقتصاد ایران ایران و جهان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tabnak.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تابناک» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۰۴۰۳۶۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

فوری/ خرید و فروش خودروی جانبازان آزاد شد

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، در اواسط تابستان سال ۱۴۰۲ آیین‌نامه واردات خودرو جانبازان از سوی هیات وزیران به تصویب رسید. این آیین‌نامه در راستای حمایت از ایثارگران و تسهیل در امر واردات خودرو برای جانبازان محترم تدوین شده بود. با وجود این، بنیاد شهید و امور ایثارگران در بررسی این آیین‌نامه، ایراداتی را در آن تشخیص داد و به همین دلیل، پیشنهاد اصلاح آن را در تاریخ ۲۱ آذر ۱۴۰۲ به هیات دولت ارسال کرد.

نهایتا پس از پیگیری‌های مستمر بنیاد شهید و با درک صحیح دولت از نیازها و دغدغه‌های جانبازان سرافراز، در تاریخ ۱۱ بهمن ۱۴۰۲ اصلاحیه این آیین‌نامه به تصویب هیات وزیران رسید.

مهم‌ترین تغییر در این اصلاحیه، حذف ماده ۲۰ آیین‌نامه قبلی است. ماده ۲۰ پیشین، خرید و فروش خودروهای جانبازان را به مدت ۵ سال ممنوع می‌کرد. این موضوع، نارضایتی بسیاری از جانبازان را به دنبال داشت، چرا که آن‌ها را در استفاده از خودروهای خود محدود می‌کرد.

با حذف ماده ۲۰ جانبازان عزیز پس از واردات خودرو می‌توانند آزادانه نسبت به خرید و فروش آن اقدام کنند. این اقدام گامی مهم در جهت رفع مشکلات و دغدغه‌های جانبازان محترم و تسهیل در امور مربوط به خودروهای ایشان تلقی می‌شود.

۲۲۷۲۱۷

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1900301

دیگر خبرها

  • فروش بیش از ۵۲۶ میلیارد و ۹۷۲ میلیون تومان فرآورده‌های نفتی
  • چشم‌انداز روشن توسعه همکاری ایران و آفریقا طی ۲ دهه آینده
  • بیشترین فروش فراورده‌های نفتی کرمانشاه در مرز پرویزخان انجام شده است
  • فوری/ خرید و فروش خودروی جانبازان آزاد شد
  • رشد ۱۵ درصدی بخش نفتی اقتصاد ایران در سال گذشته
  • واریز ۵۲۷ میلیارد تومان به خزانه دولت از محل فروش سوخت در مرز کرمانشاه
  • استقرار اتاق‌های بازرگانی فناوری در پارک فناوری بین‌المللی ایران
  • اطلاعات پروژه جدید بهمن دیزل
  • نزول رشد اقتصادی دور از انتظار اولین اقتصاد جهان
  • صادرات خودرو ترکیه / مشتریان اول: ایتالیا، انگلیس، فرانسه و آلمان