Web Analytics Made Easy - Statcounter

تابناک هر روز بسته‌ای خبری از مطالب اقتصادی با اهمیت و مهم ایران و جهان همچون تغییرات در بازار انرژی، بازار طلا، سکه، مسکن، نفت، خودرو و ... تا خبر‌ها و رویداد‌های جذاب اقتصادی را گردآوری می‌کند.

به گزارش «تابناک اقتصادی»؛ این پیمانه تیتر‌هایی همچون سبزپوشی بورس پیش از ورود شستا، شریعتمداری از تحقق وعده دولت خبر داد، سهام آسیایی رشد کرد، پیش‌بینی گازپروم نفت روسیه از قیمت نفت و چالش‌های بی‌پایان یک خودروساز را در بر دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

دلارهای ۴۲۰۰ تومانی که برای واردات غذای سگ و گربه از کشور خارج شد

عادل آذر با قرائت گزارش دیوان محاسبات گفت: مطابق بررسی‌های به عمل آمده در سال ۹۷ بابت واردات کالاها و خدمات اساسی و غیر اساسی معادل ۳۱ میلیارد و ۴۱۶ میلیون دلار ارز به نرخ دولتی تامین شده که طبق بررسی‌های دیوان تا تاریخ ۱۲/ ۹/ ۹۸ تعداد ۹۶۵۸ ردیف تامین اعتبار ثبت سفارش توسط اشخاص حقیقی و حقوقی مجموعا بالغ بر چهار میلیارد و ۸۲۱ میلیون دلار علی رغم دریافت ارز ۴۲۰۰ تومانی واردات نداشتند. مثلا از تعداد ۳۷ شخص حقیقی و حقوقی با دریافت ارز بیش از ۱۰۰ میلیون دلار تعداد ۳۲ شخص حقیقی و حقوقی بالغ بر یک میلیارد و ۲۰۰ میلیون دلار واردات نداشته‌اند. از ۴۸ شخص حقیقی و حقوقی با دریافت ارز بین ۵۰ میلیون تا ۱۰۰ میلیون دلار، ۳۱ شخص حقیقی و حقوقی بالغ بر ۸۵۲ میلیون دلار کالایی وارد نکردند. از ۳۸۵ شخص حقیقی و حقوقی با دریافت ارز بین ۱۰ تا ۵۰ میلیون دلار تعداد ۲۱۲ شخص بالغ بر یک میلیارد و ۲۳۷ میلیون دلار واردات نداشتند. از تعداد ۹۹ فقره از تامین ارز ثبت سفارش‌های بالای ۵۰ میلیون دلار جمعا بالغ بر یک میلیارد و ۹۹ میلیون دلار هیچ گونه وارداتی بابت ارزی دریافتی نداشتند. در ۷۰ فقره ثبت سفارش به ارزش دو میلیارد و ۹۴ میلیون دلار ۲۲ شرکت نسبت به تعیین ارزش کالاهای وارداتی پیش اظهاری کرده که این اقدام خلاف قانون باعث دریافت حداقل ۱۷۲ میلیون دلار بیش از ارزش کالاهای وارداتی توسط اشخاص مذکور شده است.

به گفته وی، بررسی اقلام تامین ارز بانک مرکزی نشان می‌دهد در شرایطی که بخش صنعت بیشترین نیاز را برای تامین مواد اولیه و تجهیزات داشته و کشور دست به گریبان تامین ارز کالاهای اساسی به ویژه دارو و غذا بوده در سال ۹۷ معادل دو میلیارد و ۷۰۶ میلیون دلار ارز به نرخ دولتی ۴۲۰۰ تومان به واردات کالاهای غیراساسی از قبیل نخ دندان، غذای سگ و گربه، عروسک و اسباب بازی، درب قوطی، درپوش، لامپ چوب بستنی و موارد دیگر اختصاص یافته که بعضا دارای تولید مشابه داخلی بودند.

سبزپوشی بورس پیش از ورود شستا

شاخص کل قیمت و بازده نقدی بورس اوراق بهادار تهران در پایان معاملات امروز، با افزایش 1937 واحدی معادل 0.31 درصد به رقم 626 هزار و 466 واحد رسید. این در حالی است که در فرابورس شاخص کل با افت 45 واحدی به رقم 7 هزار و 997 واحد رسید. امروز تالار شیشه‌ای سعادت آباد همانند روز قبل شاهد روند صعودی تعدادی از شاخص‌های منتخب بود. روند نزولی تعدای از نماگرهای بازار در شرایطی رقم خورده است که اختلال در هسته معاملات تاثیر گذار بوده و باعث اعتراض فعالان بازا سرمایه شده است. روز پرنوسان شاخص کل بورس در حالی رقم خورد که فردا سهامداران، در انتظار عرضه اولیه شستا هستند.

 

شریعتمداری از تحقق وعده دولت خبر داد

محمد شریعتمداری وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی در حساب شخصی خود نوشت: ‏الوعده‌وفا! شستا بورسی شد. یعنی تحقق یک وعده بزرگ. با عرضه اولیه شستا به عنوان بزرگترین هلدینگ چند رشته‌ای کشور، گام جدی به سوی شفافیت و صیانت از منافع بیمه شدگان برداشته شد. این بازی برد-برد برای بیمه شدگان واقتصاد ایران است. این مهم جز با تکیه بر مدیریت جوان و علمی در شستا محقق نمی‌شد.

سهام آسیایی رشد کرد

روز سه‌شنبه، علی‌رغم انتشار گزارش کاهش صادرات چین، سهام آسیایی رشد کردند و دلار در برابر ین ژاپن تضعیف شد. سهام شرکت کنگلومرایی سافت‌بانک ژاپن که دیروز پس از اعلام عملکرد خود ۳ درصد سقوط کرده بود، صبح امروز ۳.۱ درصد جهش کرد. نیکی ژاپن ۱.۸ درصد جهش کرد، در حالی که گسترده‌ترین شاخص سهام آسیا اقیانوسیه ام‌اس‌سی‌آی در خارج از ژاپن ۰.۹ درصد بالا آمد. در بازار چین کامپوزیت شانگهای ۰.۷ درصد رشد کرد، در حالی که کامپوزیت شنزن ۱.۱۱ درصد جهش کرد. شاخص هانگ‌سنگ در هنگ‌کنگ ۰.۶۹ درصد بالا آمد. گزارشات نشان داد که صادرات چین در ماه مارس ۳.۵ درصد نسبت به سال قبل کاهش داشته است. این در حالی است که در سه ماهه اول، صادرات چین ۱۱.۴ درصد سقوط کرده بود. ای‌اس‌اکس استرالیا ۰.۷۱ درصد رشد کرد و کوسپی کره‌جنوبی با جهش ۱.۵۴ درصدی روبرو شد. در بازار ارز، شاخص دلار در برابر ارزهای مهم جهان از سطح ۹۹.۵ واحد تا ۹۹.۲۱۴ واحد پایین آمد. در برابر ین ژاپن، دلار از نرخ برابری ۱۰۸ واحدی دیروز تا ۱۰۷.۶۳ واحد پایین آمد.

دلار در نبود تقاضا پایین آمد

در معاملات امروز، شاهد ثبات قیمت دلار در صرافی‌های بانکی بودیم. به گونه‌ای که هر اسکناس دلار آمریکا در این صرافی ها، به نرخ ۱۵۵۰۰ تومان از مردم خریداری و به قیمت ۱۵۶۰۰ تومان به متقاضی دریافت دلار فروخته شد. همچنین هر اسکناس یورو به نرخ ۱۶۹۰۰ تومان از مردم خریداری و به قیمت ۱۷۰۰۰ تومان به متقاضی دریافت یورو فروخته شد. عدم تغییر نرخ در تابلوی صرافی‌های بانکی در حالی است که در بازار آزاد، معاملات با کاهش نرخ ارز همراه شده است. بر این اساس، با توجه به نرخ‌های دریافتی از بازار آزاد ارز و معاملات پشت خطی، هر اسکناس دلار آمریکا در این معاملات، به نرخ ۱۵۹۸۰ تومان و هر اسکناس یورو نیز به نرخ ۱۷۵۰۰ تومان رسیده است که نسبت به روز‌های قبل، کاهش معناداری دارد. به گفته بسیاری از فعالان ارزی، در بازار این روز‌ها که عرضه و تقاضای خاصی وجود ندارد، نباید انتظار افزایش معنادار قیمت‌ها را داشت و ثبات شاخص ارزی در کانال پانزده هزار تومانی، در روز‌های آتی، قابل پیش بینی است.

نگرانی ها، طلا را گران کرد

قیمت طلا در معاملات روز سه شنبه بازار جهانی با تشدید نگرانیها نسبت به رکود اقتصادی شدید و همچنین تحت تاثیر تزریق بی‌سابقه نقدینگی توسط بانکهای مرکزی جهان، به بالاترین قیمت در بیش از هفت سال گذشته صعود کرد. هر اونس طلا برای تحویل فوری در معاملات روز جاری بازار سنگاپور با ۰.۴ درصد افزایش، به ۱۷۲۱ دلار رسید در حالی که در زمان گشایش معاملات تا مرز ۱۷۲۵ دلار صعود کرده بود. در بازار معاملات آتی آمریکا، هر اونس طلا با ۱.۱ درصد افزایش، به ۱۷۸۱ دلار و ۲۰ سنت رسید. مایکل مک کارتی، استراتژیست ارشد شرکت "سی ام سی مارکتس" در این باره گفت: نگرانیها نسبت به دورنمای اقتصادی از رشد قیمت طلا پشتیبانی کرده است.

چالش‌های بی‌پایان یک خودروساز

یک منبع ارشد آگاه شرکت نیسان موتور به رویترز خبر داد که مدیریت این خودروساز متقاعد شده برای برون‌رفت نیسان از بحران کنونی باید گستره عملیاتی خود را بسیار کوچک‌تر کند. از این رو، برنامه بازطراحی عملیاتی این خودروساز ژاپنی ممکن است از ماه بعد کاهش تولید یک میلیون دستگاهی در سال را شامل شود. حتی پیش از شیوع ویروس کرونا و آثار آن برای صنعت خودروی جهان نیز فروش و سودآوری نیسان به‌دلیل چالش‌های داخلی و مدیریتی کاهش یافته بود. این بحران‌ها از نوامبر ۲۰۱۸ و با بازداشت کارلوس گوسن، رئیس پیشین نیسان به اتهام فساد مالی آغاز شدند. با این حال شیوع کرونا موجب بدتر شدن شرایط برای نیسان شده است. برنامه بازطراحی عملیاتی نیسان تا سال ۲۰۲۳ بر این فرض استوار شده که تنها قادر به فروش سالانه پنج میلیون دستگاهی خواهد بود و این به معنای کاهش عمده ظرفیت تولیدی نیسان است.

احتمال افزایش کمک هزینه مسکن کارگران

حسین سلاح ورزی عضو هیئت رئیسه کانون عالی کارفرمایی گفت: کارگران به عنوان اصلی‌ترین رکن تولید و مهمترین سرمایه کشور هستند، متاسفانه به دلیل تورم وکاهش ارزش پول ملی، عده زیادی از این عزیزان نه تنها قدرت خرید خود را از دست داده اند، بلکه از نظر معیشت هم دچار مشکل هستند. لذا لازم و ضروری است که دولت در جهت ترمیم این شکاف، اقدامات لازم را به عمل آورد. تغییر مصوبه مزد ۹۹ قطعاً منتفی است اما احتمالاً دولت، کمک ها و حمایت هایی از جمله افزایش مبلغ هزینه مسکن را برای کارگران در نظر خواهد گرفت.

پیش‌بینی گازپروم نفت روسیه از قیمت نفت 

الکساندر دیوکوف، مدیرعامل شرکت گاز پروم نفت روسیه، گفت: توافق اوپک پلاس برای کاهش عرضه نفت به بازار جهانی، نخواهد توانست قیمت را با سرعت افزایش دهد، اما در صورتی که جامعه جهانی بتواند شیوع ویروس کرونا را کنترل کرده و کاهش دهد، به احتمال زیاد، قیمت به 40 تا 45 دلار در هر بشکه افزایش خواهد یافت. وی گفت: با توجه به نتایج توافق اخیر، نباید توقع داشته باشیم قیمت نفت، با سرعت افزایش یابد، ما هنوز معتقدیم که در سه ماهه دوم سال جاری، شرایط سختی را تجربه خواهیم کرد، اما امیدواریم که برداشته شدن محدودیت‌های اجتماعی و اقتصادی مربوط به ویروس کرونا، و از سرگیری فعالیت‌های اقتصادی، در فصل تابستان، باعث خواهد شد که قیمت تا فصل پاییز به محدوده قبل از بحران خود، بازگردد. دیوکوف، تاکید کرد: احتمالا تا پایان سال جاری، قیمت نفت به 45 دلار در هر بشکه افزایش خواهد یافت و چشم انداز مثبتی پیش رو است. به گفته این مقام روس، توافق اوپک پلاس، روی رقم‌های ثابت بسته نشده و بر اساس شرایط بازار، قابل تغییر است. وی تاکید کرد: شرکت گاز پروم نفت برای هر شرایطی در بازار آمادگی دارد.

وام یک میلیونی در چند قسط و با چه نرخی پرداخت خواهد شد؟

قرار بود تا با پیشنهاد بانک مرکزی و از محل منابع بانکی، به هر خانوار یارانه بگیر که حدود ۲۳ میلیون خانوار هستند، مبلغ یک میلیون تومان در قالب تسهیلات پرداخت شود. آنچه که در ابتدا پیش بینی شد این بود که با  سود ۱۲ درصد و بازپرداخت ۲۴ ماهه به حساب یارانه متقاضیان واریز و اقساط آن در هر ماه از همین حساب کسر شود. در این حالت در مجموع سود بازپرداخت کل حدود ۱۲۹ هزار تومان بود و  یک میلیون و ۱۲۹ هزار و ۷۶۳ تومان به بانک بر می گشت. در عین حال که قسط در هر ماه به ۴۷ هزار تومان می رسید.

اما آنچه که امروز (سه شنبه) اتفاق افتاد این بود که با تصمیم ستاد اقتصادی دولت سود ۱۲ درصدی بین دولت و مردم تقسیم شد؛ به طوری که چهار درصد را یارانه‌بگیر و هشت درصد دیگر را دولت می پردازد. از سوی دیگر تعداد اقساط وام یک میلیونی از ۲۴ به ۳۰ ماه افزایش یافته است. به نقل از ایسنا؛ با تغییرات ایجاد شده، محاسبات نشان می دهد که دریافت کنندگان وام یک میلیونی باید در ۳۰ ماه، هر ماه ۳۵ هزار تومان قسط پرداخت کنند و سود کل دریافتی به حدود ۵۲ هزار تومان می رسد. بر این اساس وام یک میلیونی با سود چهار درصد، حدود یک میلیون و ۵۲ هزار تومان بر می گردد.

منبع: تابناک

کلیدواژه: ویروس کرونا عارف لرستانی جهش تولید شبکه اجتماعی شاد فیلم خروج شستا دلار واردات غذای سگ و گربه کمک هزینه مسکن ویروس کرونا عارف لرستانی جهش تولید شبکه اجتماعی شاد فیلم خروج شستا شخص حقیقی و حقوقی میلیون دلار دریافت ارز ۴۲۰۰ تومان قیمت نفت پیش بینی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tabnak.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تابناک» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۶۰۲۶۳۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

واردات قهوه ۷۵ درصد افزایش یافت

واردات قهوه در سال ۱۴۰۲ با رشد ۷۵ درصدی در ارزش به رقم ۱۴۸ میلیون دلار رسید. - اخبار اقتصادی -

به گزارش خبرگزاری تسنیم، میزان وزنی قهوه وارداتی در این مدت 49 هزار تن بوده که نسبت به مدت مشابه سال قبل 48.55 درصد افزایش داشته است.

 این گزارش با اشاره به اینکه در سال 1402 کشورهای امارات متحده عربی، ویتنام، هند، اندونزی و اوگاندا 5 کشور عمده طرف معامله واردات قهوه با ایران بودند، می افزاید: 95 درصد از ارزش قهوه وارداتی به کشور از طریق 5 کشور مذکور انجام گرفته است.

بر اساس این گزارش، در این میان کشور امارات متحده عربی با 78 میلیون دلار، 52.89 درصد از سهم واردات قهوه ایران به لحاظ ارزشی را به خود اختصاص داد.

این گزارش می‌افزاید: تشریفات گمرکی حدود 82 درصد از وزن و ارزش واردات قهوه از طریق گمرک شهید رجایی انجام گرفته است و پس از آن گمرکات مشهد، بوشهر، بندرلنگه و تهران در رده بعدی قرار گرفتند.

بر اساس این گزارش، در سال 1402 این میزان قهوه وارداتی از سوی 121 شخص و شرکت انجام گرفته است.

شایان ذکر است، تجارت جهانی قهوه در سال 2022 به میزان 45.5 میلیارد دلار بوده که بزرگترین صادرکنندگان قهوه، کشورهای برزیل کلمبیا و ویتنام و بزرگترین واردکنندگان قهوه آمریکا، آلمان و بلژیک بودند.

سهم قهوه از تجارت جهانی در سال 2022 به میزان 19 صدم درصد از تجارت جهانی بوده است.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • تن ماهی و رب گوجه چند درصد گران می‌شود؟
  • ریزش سنگین ارز/احتمال بازگشت دلار به کانال ۵۰ هزاری تقویت شد
  • نزول طلا و ارز ادامه دارد | افزایش تیراژ تولید خودرو
  • ریزش میلیونی قیمت‌ها در بازار طلا و سکه/ پیش‌بینی قیمت‌های فردا
  • پیش بینی قیمت طلا و سکه ۹ اردیبهشت ۱۴۰۳ / سکه بهار ۳۸ میلیونی شد
  • دلارهای خانگی روانه بازار شدند | روند نزولی قیمت دلار در بازار آزاد سرعت گرفت
  • کاهش قیمت طلا در بازار جهانی فلزات گران بها
  • نفت در مدار رشد؟
  • پیش‌بینی قیمت‌ها در بازار خودرو؛ وارداتی‌ها گران‌تر می‌شوند؟!
  • واردات قهوه ۷۵ درصد افزایش یافت